Türk boylarının Orta Asya’dan Avrupa’ya göçü, milat öncesine dayanmaktadır.
Karadeniz’in kuzeyinden Avrupa’ya göç eden Türk boyları, milattan sonraki yüzyıllar boyu, Doğu ve Batı Roma imparatorluklarını haraca bağlamışlardır. Hatta Atilla yönetimindeki Hun Türkleri, 451-452 yıllarında Batı Roma surlarına kadar dayanarak, papayı haraca bağlayacak kadar güçlenerek, Doğu Avrupa’yı kalıcı olarak yurt edinmişlerdir(Bugünkü Macaristan).
Yine Karadeniz’in kuzeyinden göç eden Bulgar Türkleri, 600’lü senelerde Tuna’nın güneyini fethederek buraları yurt edinmişlerdir(Bugünkü Bulgaristan).
Karadeniz’in güneyinden göç eden Oğuz Türkleri ise, 1071 Malazgirt savaşından sonra Anadolu’yu, daha sonra Balkanları ve 1453 yılında da Doğu Roma’yı, yani İstanbul’u fethederek buraları yurt edinmişlerdir(Bugünkü Türkiye).
Orta Asya’dan Avrupa’ya yola çıkarken tüm Türk boylarının çekik gözlü oldukları bilinmektedir. Ancak Avrupa ve Anadolu’ya yerleştikten sonra, yerel kavimlerle karışarak evrim geçirdikleri bilinmektedir.
Geçen Ağustos ayında, Macaristan’ın Bugac kasabasında yapılan Türk Kurultayında, kurulmuş olan Atilla otağında Türk boylarının dönem dönem geçirdiği evrim bal mumu heykellerine yansıtılmış…
İşte Türk boylarının iki asırlık dönemde geçirdikleri evrim:
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.